Kia Ora - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Peter Butzelaar - WaarBenJij.nu Kia Ora - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Peter Butzelaar - WaarBenJij.nu

Kia Ora

Door: mutz

Blijf op de hoogte en volg Peter

04 November 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington

Kia Ora allemaal! ("Hallo" in het Maori's, de taal van de locals)

Het waren me weer 2 heule leuke weken. Late update, omdat je nergens gratis interweb hebt. Duz wij kwamen aan in Auckland (nieuw zeeland), was t natuurlijk steenkoud (de wind kwam uit t zuiden; vanuit Antarctica dus). Wij dus naar bios geweest en beetje rondgelopen (oja, en mn hepatitis prik gehaald). Ook nog een dagje gratis rondrit met de Kiwi Experience gedaan door heel Auckland, erg interessant enzo. Over een mega brug gelopen enzo. We hadden wel geluk; de 2e dag draaide de wind naar t zuid-oosten toe, oftewel wind uit het hete Azië! De dag dat de lente begon in NZ!

Dag 3 naar het noorden, Piahia. Daar de hoogste (en goedkoopste ;) ) skydive van Nieuw Zeeland gedaan; 16.000 ft (5km). Was wel grappig. Geen adrenaline kick ofzo, het voelde alsof ik het al 100x gedaan had. Wel super mooi uitzicht over de baay. Sweet as! Ook nog een leuke hike gedaan van 2,5 uur return. Dachten we... Na 2,5 uur kwamen we erachter dat het one-way was, dus we zouden te laat komen voor de bbq! Wij dus geprobeers te liften met 4 mensen; na een tiental auto's was er iemand tegemoet die omkeerse om ons te brengen. Ondanks dat ie duidelijk wat gedronken had en nog steeds een Heineken in zn hand hield het aanbod zonder twijfelen geaccepteerd!
Tijdens deze hike viel het ons ook op dat er veel gif was uitgezet om Possums te doden (google maar es). Dit zijn beesten die met 70 miljoen navolgelingen een ware plaag vormen hier. Ze proberen ze met bosjes af te slachten, maar er zijn er gwoon teveel. Leuks!

Toen trug naar Auckland, weinig boeiends. Verder naar t zuiden. Toen ik op een willekeurig moment mn bonnetjes weggooide, zag ik dat ik het dubbele betaald had voor mn skydive. Gelukkig bleek na een telefoontje dat de skydive dit ook al had opgemerkt, maar ze hadden geen contactgegevens van me; ze wachtten een telefoontje van mij af. Heel netjes. Gelukkig kende onze chauffeur de eigenaar van de skydive persoonlijk: hij heeft mij het geld contant teruggegeven en hij zou het verder regelen met hen. Prima opgelost!

In Taupo zijn we gaan sledgen: een soort Raften, maar dan met een eigen slee. Google maar. Leuke ervaring, heb er nu ruim een week later nog een gigantische blauwe plek van. Toppie.

Zonder al te veel problemen ook inmiddels onze thai en cambodia visa binnen. Klaar om te gaan!

Nu in Wellington. Hebben een leuke hike gedaan in de buurt van Mount Doom (vele mensen kennen die wel uit de film Lord of the Rings). Vandaag gratizzz museum bezocht. Morgen met de ferry over naar het zuider eiland!

Tot nu toe ziet nieuw zeeland er ongeveer hetzelfde uit als nederland, maar dan met bergjes. Natuur is dus niet zo heel boeiend, behalve dat het maar 4 miljoen inwoners heeft en dus heeeel veel schone natuur heeft. Topppp!

Oja, ook nog leuk weetje. Ze hebben hier genetische kruisingen tussen schapen en giraffen, genaamd Sheeraffes ( zo spreek je t iig uit). Ze zijn gekruist omdat de schapen dan groter worden en ze meer wol produceren dus. Interessant he! Je ziet ze gewoon op de heides lopen, maffe beesten.

Naja groeten aan iedereen iig!!

• 04 November 2010 - 14:55

Astrid:

Ben de eerste reageerder zowaar.....
    Had gisteravond natuurlijk al een en ander van je avonturen gehoord, maar i.i.g nieuw voor mij zijn de sheeraffes. Ik ga eens googlen om te kijken hoe dat eruit ziet. Lijkt me erg grappig. Ik hoop dat je voor je vertrek uit New Zealand je nog een update kunt plaatsen, zodat we je belevenissen op het Zuidereiland kunnen lezen.
    Gr. Astrid

• 06 November 2010 - 21:15

Wesley :

he Peter
    eindelijk weer een verhaal over de reis, wat zal je veel zien en meemaken.Hopen dat je straks het begin van je vakantie nog weet, anders moet je dat maar even googelen hahhah fijne vakantie nog