Op naar Zuid Afrika!
Door: mutz
Blijf op de hoogte en volg Peter
22 Januari 2011 | Maleisië, Kuala Lumpur
Na kerst in Saigon dus naar Siem Reap in Cambodja gegaan. Daar natuurlijk de prachtige Angkor Wats tempels bekeken voor 2 dagen. Tsja... Weinig over te melden, het was gewoon mooi :) heb daar nog een groep zuid afrikanen ontmoet die me in Johannesburg rond gaan leiden. Chill!
Toen van Siem Reap naar Bangkok, een rit wat 7 uur moest zijn maar uiteindelijk 12 uur duurde. Mede omdat het 4,5 (!!!) uur duurde om de grens over te steken. 4,5 uur voor een stuk van 100 meter, erg frustrerend!
In Bangkok dus Sander ontmoet en hebben een paar erg gezellige dagen gehad in Bangkok. Ook oud en nieuw was hier erg bijzonder. Geen countdown, geen vuurwerk maar gewoon 1 groot feest op de straten met uiteraard harde muziek. Priiima vermaakt :)
Het blijkt ook maar weer hoe klein de wereld is; ik loop over straat en hoor ineens "Peter?!" van achteren. Blijkt het iemand te zijn die ik in Vietnam ontmoet had en ik nu toevallig tegen het lijf loop in Bangkok. Gaafs :)
2 januari naar Kanchanaburi. Ook hier werden we weer geconfronteerd met een oplichtingspraktijk. Het treinticket kost 100 Baht. Niets meer niets minder. Echter, in de trein kwam een Canadees naast ons zitten die 200 had betaald. Op zijn ticket stond 100, de timetable zegt 100, maar meneer achter loket zegt 200 dus moet je betalen. Ook mensen die dus bij "echte bedrijven" werken lichten je dus op. Oplichting is iets heeeeel normaals in Thailand.
We hebben voor 2'dagen een scooter gehuurd. Deze scooters zijn nog idioter dan de Indonesische; 105 km/uur en nog had ik over! Harder durfde ik niet...
De eerste dag hebben we de Tiger Temple bezocht. Heel gaaf natuurlijk om met verschillende tijgers op de foto te gaan :) mloie beesten. Het is niet zielig voor ze; ze worden goed verzorgd en de mensen mogen alleen bij ze komen als ze hun rustperiode hebben. Leuke ervaring rijker in ieder geval :)
De 2e dag zijn we naar een olifantenpark gegaan waar je voor een half uurtje op een olifant kon rijden. Uiteraars ook supergaaf en een unieke ervaring!
Daarna doorgereden naar de Erawan watervallen. Hele mooie watervallen, met als leuk extraatje dat er vissen zwommen die je huid opeten. Je kunt dus lekker in het water zitten met je benen en binnen een paar minuten zitten er tientallen vissen aan je te knagen. Heeel raar gevoel maar je benen worden er wel lekker zacht van :P
De 3e dag de beroemde Kwai River Bridge bezocht met gemengde gevoelens (de film "The bridge over the Kwai river bridge" gaat hierover). Het is natuurlijk vreselijk wat hier gebeurt is; voor de bouw zijn alleen gevangen gebruikt die letterlijk door moesten werken tot ze er dood bij neervielen door uitdroging, oververmoeidheid of ziekte. Meer dan 50.000 doden tijdens de bouw alleen al! Toen het in de handen van de Japanners was, wilden ze voorkomen dat de Amerikanen de brug gingen bombarderen. Dus hebbem ze de brug volgegooid met Amerikaanse gevangenen. Ondanks dit hebben de Amerikanen de brug alsnog gebombardeerd waarbij ze alleen maar landgenoten hebben afgeslacht. De rivier kleurde rood van het bloed.
Het is dus een hele treurige geschiedenis, maar ondanks dit reed er een toeristentrein over de brug heen die ze in alle kleuren van de regenboog hadden geschildert. We wisten niet wat we zagen, alsof het een hele feestelijke geschiedenis had. Enfin, interessant dus maar het werd vreemd tentoongesteld.
Toen terug naar bangkok om Joost op te halen. We hebben de nachtrein naar Chumbron genomen. Deze trein moest er 8 uur over doen maar deed er 12 uur over; hierdoor hadden we op 10 minuten na de boot gemist naar Koh Tao. Weer 6 uur wachten op de volgende boot. Eenmaal aangekomen in Koh Tao bleek Joost zeeziek te zijn dus hij moest eerst even goed bijkomen.
Koh Tao hoort het rustigste eiland in de regio te zijn, maar het blijkt de drukste te zijn. Heel klein eiland van 3 bij 8 km, dus das dan wel weer knus!
2 dagen later naar Koh Phangang. Veel rustiger en ontzettend mooi. Hebben de eerste dag een opfriscursus voor het duiken gedaan; na 3,5 jaar niet gedoken te hebben leek ons dat wel eens tijd. Diezelfde avond naar de Half moon party (de moon partys op dit eiland zijn wereldberoemd). Superleuke avond in de jungle dus, lag om 04:40 in bed en heb nog ff kunnen slapen voor de wekker ging om 06:30 om te gaan duiken @ Sail Rock!
Het was een flinke bootrit erheen en Joost werd wederom ziek, tot kotsen aan toe. Maar het was het meer dan waard. Prachtig koraal, mooise vissen en heel rustgevend. De vele regen die dag had natuurlijk geen invloed; je zit tenslotte onder water :)
Diezelfde dag de ferry naar Koh Samui voor 2 nachtjes. Een dagje gechilled op t strand en in de avond Sander uitgezwaaid die weer naar Nederland ging vliegen. Diezelfde avond heeft een hoer (jah een echte) mn camera gestolen. Helaas, alle foto's vanaf Vietnam kwijt. Heel zonde natuurlijk, al die vette foto's van Halong Bay, oud & nieuw, tijgers knuffelen etc etc, allemaal weg. Gelukkig wel via 3 verzekeringen verzekerd, dus das geen probleem, maar ik krijg er mn foto's niet mee terug.
We hebben ook 2 nachten in Krabi doorgebracht, maar dat was niet veel boeiends. Inmiddels thailand 'uitgevlucht' :) We hebben t nu wel gezien, maar ook moet ik eerlijk zeggen dat de levensstijl me helemaal opbreekt hiero. Zoals eerder gezegd, iedereen liegt tegen je, iedereen probeert je op te lichten, je moet elke seconde op je hoede zijn... Je kunt niemand vertrouwen. Azië was leuk om gezien te hebben, maar de mentaliteit hier is simpelweg walgelijk en heel vermoeiend. Tijd voor zuid-afrika! :)
Hoewel, nu een aantal dagen in maleisie en het bevalt me prima! Iedereen is hier heel eerlijk, proberen je echt niet op te lichten, ontwikkeld land,minstens net zo goedkoop als andere aziatische landen en de natuur is prachtig! Maleisie is voor mij #1 land in Azie!
3 nachten op het eiland Penang doorgebracht in de stad Georgetown. Erg leuk, weinig te melden.
Op mn verjaardag doorgereden naar Kuala Lumpur om hier 4 nachten te verblijven. Dat is vrij lang, maar er is gelukkig genoeg te doen hier. Cheapass hotel in Chinatown waar de ratten over de vloer lopen, maar dat maakt niet uit :) Wederom een ervaring rijker over de kleine wereld; kwam 2 backpackers tegen op straat die ik meer dan 2 maanden geleden voor t laatst gezien had in Nieuw Zeeland. Totaal onverwachts. Heel apart :)
24e met trein naar Singapore om daar in de avond mn vlucht te pakken naar Zuid-Afrika.
Groeten enzo!
22 Januari 2011 - 16:04
Astrid:
Mietje, maar 100 met de brommer zonder helm en dan toch een 'beetje' bang! 'k Moet er niet aan denken, vooral omdat ik me niet kan voorstellen dat je er zulke goede asfaltwegen hebt als hier.
Las vanmorgen toevallig net een lovend artikel over Maleisië in de Kampioen, waarin ook Georgetown en Kuala Lumpur aan bod kwam. Prachtige foto's erbij.
Goede vlucht dinsdag!!! -
23 Januari 2011 - 10:42
Wesley :
Peter het is weer een leuk verslag maar je moet me toch eens vertellen hoe een 'hoer' jou camera heeft gestolen????? -
23 Januari 2011 - 20:37
Ingeborg:
Hoi!!
Wat leuk om je verhalen te lezen en jeetje wat zie je veel! Hoeveel landen ga je nog zien voordat je naar huis komt? En kom je daarna nog terug bij de heffer ;)?
Have fun! x -
24 Januari 2011 - 11:16
Puck.:
Hoi Peter.
Om te beginnen van harte gefeliciteerdmet je verjaardag.Waarom ,op de slechte wegen in Indonesie harder 100 km p.u is daar te hard degene de inwoners scheuren maar jij bent een toerist,ik kan het weten daar ik er was in Bankok is het nog veel drukker.
Ja Peet de brug heb er foto,s van gemaakt als je erbij staat ik kan de gevoelens van jou ook voelen in en in triest(Jappen)
De Olifanten rit ,heb je in de bak gezeten of op hun blote rug ? Peet veel plezier en een fijne vlucht naar je volgende bestemming .
Gr Puck -
25 Januari 2011 - 15:09
Anne:
@ wesley ik dacht precies het zelfde ben blij dat jij het ook vraagt