Disney World - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van Peter Butzelaar - WaarBenJij.nu Disney World - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van Peter Butzelaar - WaarBenJij.nu

Disney World

Door: mutz

Blijf op de hoogte en volg Peter

27 Augustus 2010 | Verenigde Staten, Orlando

Deze reis zat het lang niet altijd mee. Te beginnen met de vluchten;
zowel ik als Floortje hadden vertraging met de vlucht uit Amsterdam. Ook ons vliegtuig naar Orlando was met 3 uur vertraagd, maar daarover zo meer.
Donderdag had ik me dus goed verslapen. Ik had de tijd wel goed ingesteld, maar ik was vergeten de wekker op "on" te zetten. In plaats van 06:45 werd ik uit mezelf wakker om 07:45. shit shit shit... snel alles ingepakt en met backpack op m'n rug naar het station gelopen. Na 10 minuutjes lopen kwam ik erachter dat ik door de druk vergeten was mijn kluisje leeg te halen (met mn paspoort, camera en ipod erin). Heb dus de eerste de beste taxi gepakt om als de sodemieter terug te gaan, de spulletjes te pakken en weer terug naar het station te gaan. Dit ging verder zonder problemen.
Wel had ik mijn easyBus naar het vliegveld gemist, maar gelukkig ging er 45 minuten later een andere waarmee ik meekon. En gelukkig maar, ook aan boord van deze auto gebeurde er weer iets opmerkelijks. De chauffeur had muziek opstaan die niet zozeer hard stond, maar met goed luisteren kon je hem wel horen als je achterin de bus zat. Een mevrouw tolereerde dit blijkbaar niet, en liep naar de chauffeur om te vragen of de muziek uit mocht. "No I'm not turning it off". Dus zij beetje chagrijnig zeggen "But the conditions sais-" waarbij hij er direct op inhaakte en zei "The conditions sais you just sit down now". Zoals altijd kon ik m'n lachen gewoon echt niet meer inhouden en lag ik als enige helemaal dubbel. Die vrouw keek me alleen beetje vuil aan, maar liet het er verder bij zitten. Mijn rampzalige ochtend was weer een beetje goedgemaakt.
Eenmaal op het vliegveld ging ik inchecken, bleek dus dat onze vlucht vertraagd was met 3 uur. Reden was dat het vliegtuig wat wij moesten nemen uit Orlando kwam, maar een medische noodstop in New York had gemaakt. Er moest dus een ander toestel uit Heathrow worden overgevlogen. Wederom dus weer vertraging. Er ligt een vloek op ons. Overigens was t nog wel grappig dat onze taxi zn eigen baas - die in een rolstoel rijdt - aanreed toen ie naar achteren reed :P dat maakte wel t eea goed.
Vandaag dan de eerste dag Disney World. In 1 woord: geweldig. Het park waar we vandaag waren ("Magic Kingdom") had allerlei attracties over the Pirates of the Caribbean, Toy Story, Peter Pan en nog een aantal anderen. De attracties hier vind ik echt super geweldig, het is haast niet te omschrijven hoe mooi alles gemaakt is. Tot in details is alles perfect gemaakt, dat ook wij de kinderattracties helemaal top vinden. Pure jeugdsentiment.
Echter wel opnieuw een tegenvaller toen we terug wilden. We hebben een gratis shuttle service die in de ochtend om 07:30 heengaat en om 17:45 en 10:15 terug gaat. Wij dus om 17:45 bij de bus staan (bus 51). Zelfde chauffeur & bus kwam ons ophalen. Wij dus de bus inlopen, hij vraagt waar we heenmoeten, zegt 'ok' en wij gaan zitten. Een minuutje later zegt hij 'sorry, ik ga niet langs jullie bestemming, jullie moeten bus 54 nemen". Dus wij gehoorzamen en stappen de bus uit. 5 minuutjes later komt bus 54, vraagt waar we heenmoeten en zegt 'daar kom ik helemaal niet langs, jullie moeten bus 51 hebben'.
Die was inmiddels weg, en wij waren dus genaaid. Hebben een busticket gekocht voor een andere lijn, maar hadden werkelijk geen idee waar we uit moesten stappen. We zagen uiteindelijk een McDonalds en wisten dat wij naast een mcdonalds zaten. Wij dus meteen uitstappen, maar hostel nergens te zien. Bleek dus dat we 6km te vroeg uit waren gestapt. Wij dus maar die 6km lopen, waarop we dit internet cafe tegen kwamen na 1km. Even deze verhaaltjes getypt, en nu sluit ik maar weer af om de laatste 5km te gaan lopen. Morgen SeaWorld en zal ik die chauffeur van bus 51 eens even flink te grazen nemen!
Groeten uit het 35 graden warme Orlando.

• 28 Augustus 2010 - 07:22

Ingeborg:

Oh nu zie ik dit verslag ook nog :P, heb je het zo ingesteld dat je je vroegere verslagen niet meer kunt lezn? Of er gaat bij mij al wat mis.
    Oeeh je zit in de USA!! Starbucks! Starbucks!

• 29 Augustus 2010 - 00:56

Peter Butzelaar:

Haa ingeborg! Jah deze website zit anders in elkaar dan ik had gehoopt, heb t nu zo ingesteld dat je als t goed is alles weer moet kunnen zien :)

Ach, zou wel lache zijn toch als heffer zo werkt :) ons werk ist toch niet ;)

X